Microsoft Ignite 2019

Vorige week bezocht ik #Microsoft #Ignite in Orlando, een geweldig #tech evenement die bol stond van nieuwe producten, interessante visies en moderne IT strategieën. Ik raad iedere #IT Pro dan ook sterk aan, mocht je de kans hebben, dit congres eens te bezoeken. Mocht Amerika net ‘a step to far’ zijn dan is Ignite on Tour wellicht een goed alternatief. Dit is een soortgelijk Microsoft evenement wat gepland staat op 11-12 maart 2020 in Amsterdam.

Mijn voornaamste ‘takeaway’ van Microsoft Ignite 2019 is de diversiteit en kracht van #PowerApps!

Deze ‘tool’, die onderdeel is van het Microsoft Power-Platform, stelt de gebruiker in staat repeterende taken en processen laagdrempelig en zonder kennis van code te automatiseren. Zo is het bijvoorbeeld relatief makkelijk om als eindgebruiker een formulier te creëren die informatie ophaalt of wegschrijft in SharePoint Online, dit heeft een aantal voordelen:

  • De gebruikers hoeven zelf niet uit te zoeken waar informatie staat of moet staan;
  • Hierdoor neemt de kans op wildgroei van data (locaties) binnen SharePoint af;
  • De gebruikers hoeven niet eerst naar SharePoint maar kunnen alle informatie vinden in een overzichtelijk en gebruikersvriendelijk formulier.

Wat ik hier erg krachtig aan vind is dat PowerApps eindgebruikers met specifieke functionele IT behoeften direct in staat stelt een digitale oplossing te bouwen, eventueel zonder tussenkomst van een IT afdeling. Doordat de oplossing makkelijk via de browser of iPhone/Android App te gebruiken is kunnen collega’s er ook mee aan de slag wat uiteindelijk zorgt voor meer efficiëntie binnen een afdeling of organisatie.

Bovenstaande functionaliteit was al langer te gebruiken, tijdens Ignite zijn er echter een aantal nieuwe features geïntroduceerd die PowerApps nog interessanter maken, ook voor enterprise gebruik:

  • Betere integratie met Power Automate (voorheen Flow) wat er bijvoorbeeld voor zorgt dat er binnen een PowerApp gebruik gemaakt kan worden van #Blockchain.
  • App monitor biedt de maker de mogelijkheid uitvoerig onderzoek te doen naar prestaties van de app en eventuele (performance) problemen.
  • Test Framework zorgt ervoor dat er volledig geautomatiseerd getest kan worden bij updates van de app zelf of van achterliggende systemen. Doordat de test wordt opgenomen binnen de app is het een kwestie van een druk op de knop en alle vooraf gedefinieerde tests worden automatisch doorlopen.
  • Insights geeft een duidelijk overzicht van het gebruik van de app, deze informatie kan essentieel zijn voor verdere ontwikkeling.

Door deze features toe te voegen speelt Microsoft in op een belangrijke wens uit de markt, PowerApps kunnen snel onderdeel worden van het primaire bedrijfsproces waardoor beschikbaarheid en performance essentieel zijn. Door het aanbieden van deze tools in combinatie met de kracht van #Azure is dit gewaarborgd en kan elke organisatie de voordelen ondervinden van PowerApps!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *