De Moderne Werkplek

De meningen over hoe de moderne werkplek er tegenwoordig uitziet kunnen sterk uiteenlopen. Voor WITC is de definitie helder; een veilige- en centraal beheerde werkplek waar tijd en locatie onafhankelijk op gewerkt kan worden en benodigde data altijd beschikbaar en integer is. Ook moet de eindgebruiker in staat worden gesteld de werkplek volledig naar wens in te richten zodat alle werkzaamheden optimaal gefaciliteerd worden.

Alle grote leveranciers bieden een eigen variant van de moderne werkplek aan, allemaal hebben ze voor- maar ook zeker nadelen. Het is aan de IT-dienstverlener om er samen met de klant achter te komen welke variant het beste bij de eisen- en wensen past.

Witkamp IT Consultancy heeft zich de laatste jaren sterk geconcentreerd op de moderne werkplek van Microsoft. Hierbij staat een, vanuit de Microsoft Cloud beheerde, Windows machine centraal. Omdat het Microsoft Cloud platform uit veel onderdelen bestaat, met een centrale gebruikersdatabase, zijn er gemakkelijk onderdelen toe te voegen of af te halen. Hierdoor betaalt de klant uitsluitend voor het gebruik van gewenste functionaliteit.
Bijkomend voordeel is dat het Microsoft beheerplatform ook Apple (iOS en macOS) en Android ondersteunt zodat ook telefoons en tablets centraal beheert kunnen worden.

Als laatste nog even dit, geregeld komt de term ‘anytime, anywhere on any device’ voorbij als het gaat om een nieuwe werkplek. Dit principe is natuurlijk erg mooi maar bedenk hierbij wel dat het ‘any device’ onderdeel bijna altijd een extra device betekent.
Dit extra device kan een persoonlijk apparaat van de gebruiker zijn (Bring your own) of een bedrijfsapparaat. In alle gevallen geldt een extra laag van aandacht als het gaat om o.a. beveiliging, kosten en beheer.

Al met al is de keuze reuze maar ook hierbij geldt, kijk goed naar de eisen en wensen van de eindgebruikers, de kosten/het licentiemodel en het beheergemak.
Benieuwd naar de mogelijkheden of details van ‘onze’ moderne werkplek dan is het uiteraard altijd mogelijk een vrijblijvende informele afspraak te maken.