Office 365

De bekende kantoor oplossing van Microsoft, maar nu uit de Cloud

Wie is er niet bekend met het Office pakket van Microsoft, sinds de jaren ’90 de oplossing voor het maken en bewerken van o.a. tekst documenten, spreadsheets en presentaties. Door de jaren heen is Office aanzienlijk doorontwikkeld en is de functionaliteit sterk uitgebreid. Met de komst van Cloud zijn de grenzen die er waren definitief doorbroken.

Waar Office in het verleden een stand-alone installatie op 1 apparaat was is dit met de komst van Office 365 verplaatst naar de Cloud en dus op elk apparaat beschikbaar. Tevens zijn er veel andere Microsoft diensten geïntegreerd, zo is OneDrive opgenomen als standaard opslaglocatie wat uitwisseling van PC naar bijvoorbeeld iPad mogelijk maakt. Een scenario dat tot voor kort nog heel wat voeten in aarde had.

Op deze manier wordt Office steeds meer een totaal oplossing die het altijd, overal en vanaf elk apparaat (samen)werken bevordert en toegankelijk maakt. Dit alles vereist wel een hele andere manier van denken en werken, voorheen was alles veilig binnen een eigen kantoor en/of datacenter. Deze scheidslijn wordt steeds dunner en brengt dus ook andere beveiligingsvraagstukken met zich mee. Tevens moeten gebruikers zich ervan bewust zijn dat zij vertrouwelijk en verstandig met informatie omgaan binnen deze nieuwe manier van werken.

Office 365 betekend niet alleen veranderingen in de techniek en infrastructuur maar ook qua beleid zullen er een flink aantal vraagstukken actueel worden. Witkamp IT Consultancy heeft kennis en ervaring op beide fronten en denkt graag met u mee.