Microsoft Teams

Welkom bij de nieuwe manier van samenwerken!

Microsoft Teams stelt bedrijven in staat efficiënter te communiceren en faciliteert plaats- en tijdonafhankelijk samenwerken vanaf elk apparaat. Niet alleen met collega’s maar ook met externe klanten en/of partners.

Of u nu gelijktijdig samen wil werken in een document, digitaal wil vergaderen of direct een groep collega’s een bericht wil sturen het is allemaal mogelijk. Tevens zijn de bekende afdelingsschijven (wie kent ze niet) verleden tijd en worden gebruikersrechten direct op de juiste manier toegekend, iets wat in het AVG tijdperk absoluut geen overbodige luxe is.

Microsoft Teams integreert verschillende Microsoft Cloud oplossingen zoals Flow, Planner en OneNote zodat er 1 totaal oplossing ontstaat die intuïtief en gebruikersvriendelijk is. Met een korte leercurve zijn gebruikers in staat op een nieuwe manier samen te werken en productiever te zijn.

E-Mail wordt verleden tijd

E-Mail levert doorgaans veel ergernis op en is niet efficient. Onderzoek wijst uit dat 78% van het mailverkeer bestaat uit korte vragen die een simpel ‘Ja‘ of ‘Nee‘ antwoord vereisen. Dit resulteert in volle en onoverzichtelijke mailboxen en laat een reactie vaak erg lang op zich wachten.

Tevens bestaat de kans dat er een mail met een vraag naar 1 persoon of een kleine groep mensen wordt gestuurd, wellicht hebben andere mensen die niet in het ‘aan‘ of ‘CC’ veld staan hier inhoudelijk veel meer kennis van en raken niet betrokken bij de informatie inwinning of verstrekking. Een gemiste kans aangezien er een sneller en meer betrouwbaar antwoord voor handen was geweest.

Microsoft Teams wordt groter en groter

Microsoft zet stevig in op het gebruik van Teams en dat is logisch want het is een vooruitstrevend en mooi product. Veel derde partijen zoals Adobe, Evernote en Youtube zien hetzelfde en bouwen massaal plug-ins om hun dienst te integreren. Ook de ontwikkeling van bots gaat razendsnel wat er voor kan zorgen dat vragen direct beantwoord worden uit een betrouwbare bron, een digitale assistent(e).

Teams heeft een aantal eisen om optimaal te functioneren, bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat Microsoft Teams voor uw organisatie kan betekenen. Neem contact met ons op, we helpen u graag.